Ciasto Pychotka

0 (0 ocen)

  • 60 min

Ciasto zostało wymyślone ze składników które akurat miałam w domu.

  • 60 min

Składniki:

  • Składniki na ciasto:
    -1 margaryna
    -10 łyżek wody
    -3 łyżki kakao
    -50g czekolady mlecznej
    -1 cukier waniliowy
    -1/5 szklanki cukru
    -4 jajka
    -2 szklanki mąki pszennej
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Składniki na masę śmietankowo-wiśniową:
    -2 śnieżki
    -1 galaretka wiśniowa
    -pół szklanki wrzącej wody
    -600 ml mleka
    Składniki na polewę:
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady
    -4 łyżki mleka
    -2 łyżki margaryny
    -4 łyżki nutelli
    Dodatkowo:
    -1 krem ajerkoniakowy
    -duża paczka herbatników
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto:
    Margarynę,wodę,czekoladę,kakao i cukry zagotować i wystudzić. Do wystudzonej masy dodać resztę składników na ciasto i dokładnie zmiksować na gładką masę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170* przez około 45 minut. Po wystudzeniu ciasto przekroić na pół.
  • 2. Masa śmietankowo-wiśniowa:
    Śnieżki ubić z mlekiem. Galaretkę rozpuścić w wodzie i lekko tężejącą wlać do śnieżki i delikatnie wymieszać.
  • 3. Polewa:
    w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę dodać mleko,margarynę,nutellę i dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki rozpuszczą się i połącza się ze sobą.
  • 4. Na jedną część ciasta wyłożyć przygotowany krem ajerkoniakowy następnie przyłożyć drugą częścią ciasta na to wyłożyć masę śmietankowo-wisniową następnie wyłożyć herbatniki a na końcu polać ciasto polewą.Gotowe ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.

Porady

Do masy można dodać inny smak galaretki ja dodałam taki jaki miałam akurat w domu

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować