Ciasto pychotka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto:
Margarynę,wodę,czekoladę,kakao i cukry zagotować i wystudzić. Do wystudzonej masy dodać resztę składników na ciasto i dokładnie zmiksować na gładką masę. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do 170* przez około 45 minut. Po wystudzeniu ciasto przekroić na pół.
2.Masa śmietankowo-wiśniowa:
Śnieżki ubić z mlekiem. Galaretkę rozpuścić w wodzie i lekko tężejącą wlać do śnieżki i delikatnie wymieszać.
3.Polewa:
w kąpieli wodnej rozpuścić czekoladę dodać mleko,margarynę,nutellę i dokładnie wymieszać aż wszystkie składniki rozpuszczą się i połącza się ze sobą.
4.Na jedną część ciasta wyłożyć przygotowany krem ajerkoniakowy następnie przyłożyć drugą częścią ciasta na to wyłożyć masę śmietankowo-wisniową następnie wyłożyć herbatniki a na końcu polać ciasto polewą.Gotowe ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki.
Porady
Do masy można dodać inny smak galaretki ja dodałam taki jaki miałam akurat w domu
Komentarze