Ciasto prince polo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić na sztywną pianę. Dodać cukier, po jednym żółtku. Masę delikatnie wymieszać z przesianymi mąkami, proszkiem do pieczenia i olejem. Upiec biszkopt (20 min w temp. 170 C).
2.za: Białka ubić na sztywną pianę, dodać cukier puder i dalej ubijać ok 3 min. Dodać mąkę krupczatkę, bakalie i 3/4 startych wafelków. Pianę wylać na blachę i posypać resztą wafelków. Piec 30 min najpierw w temp.190 C , zmniejszając do 150 C.
3.Masa: 1 1/2 szkl. mleka zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. W 1/2 szkl. mleka rozprowadzić mąkę i żółtka, wlać do gorącego mleka. Wystudzić budyń. Kasia utrzeć, dodawać po łyżce budyniu.
4.Biszkopt nasączyć, wyłożyć masę i przykryć je ciastem bezowym. Prince Polo można na wierzchu polać polewą czekoladową.
Komentarze