Ciasto piernikowe bez pieczenia

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie ciasto z nutą piernika

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki
    4 paczki herbatników
    1 litr mleka
    Szklanka cukru
    3 budynie śmietankowe
    1 opakowanie przyprawy do piernika
    1 kostka masła
    1 tabliczka czekolady deserowej
    Kilka sztuk pierników katarzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto

Ciasto piernikowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wykonanie
    Budynie gotujemy w litrze mleka z cukrem i połową przyprawy do piernika. Po zgęstnienia studzimy. Masło utrzeć dodając po łyżce budyniu, na końcu dodajemy resztę przyprawy do piernika. Herbatniki rozkładamy na blaszce i przekładamy je warstwą kremu. Czynność powtarzamy aż do wykorzystania kremu. Ostatnia warstwą to herbatniki. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i polać wierzch ciasta. Pierniki rozkruszamy i posypujemy wierzch ciasta. Przed podaniem bardzo dobrze schłodzić.

Porady

Ciasto najlepiej kroi się następnego dnia

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować