Ciasto pastelowe- truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt jasny Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
Doda c mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st.
2.Biszkopt czekoladowy Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao . Piec w temp 160-180' ok 30 minut
3.Biszkopt makowy Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem z makiem . Piec w temp 160-180' ok 30 minut
4.Masa truskawkowa Truskawki umyć i zagotować . Smażyć je chwilę na maśle, następnie dodać suche galaretki, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.
5.Galaretkę rozpuścić w ¼ szklanki wody. Śmietanę ubić z cukrem, następnie dodać wystudzoną galaretkę
6.Przekładać: biszkopt - masa truskawkowa - biszkopt j- bita śmietana delicje – biszkopt, dekorować według uznania polewa lub galaretka truskawkowa, truskawki wiórki kokosowe. .
Komentarze