ciasto pastelowe- truskawkowe

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

ciasto jest wyśmienite warte grzechu kalorii. Zachęcam i życzę smacznego :)

  • Więcej niż 10 osób
  • Średni

Składniki:

  • - jajka /składniki na biszkopt/: 4 sztuki
    - mąka kukurydziana: 2 łyżki
    - mąka pszenna tortowa: 0.5 szklanki

    - proszek do pieczenia - płaska łyżka: 1 łyżeczka

    - cukier: 0.75 szklanki

    - jajka - ciemny biszkopt: 4 sztuki

    - mąka pszenna: 0.5 szklanki

    - kakao składnik do ciasta): 3 łyżki

    - proszek do pieczenia - płaska łyżka: 1 łyżeczka
    - cukier drobny( lub puder): 3.4 szklanki
    - jajka biszkopt makowy: 4 sztuki
    - mąka pszenna (np. tortowa ): 0.5 szklanki
    - mak: 3 łyżki
    - proszek do pieczenia - płaska łyżka: 1 łyżeczka
    - cukier zwykły: 0.75 szklanki

    - truskawki świeże: 1.5 kilograma

    - galaretka o smaku truskawkowym: 3 sztuki

    - masło: 1 łyżka

    - Śmietana tortowa 36%: 0.5 litra

    - galaretka malinowa lub żelatyna: 1 sztuka

    - cukier drobny( lub puder): 4 łyżki

    - śmietan fixa: 1 sztuka

    - sok z limonki: 0.5 sztuki







    - delicje - paczka mus czekoladowy -milka: 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko

Ciasto pastelowe- truskawkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt jasny Białka ubić na sztywno, dodać cukier i żółtka.
    Doda c mąkę zmieszaną z proszkiem i lekko wymieszać
    Piec. ok. 40 minut w temp. 180 st.
  • 2. Biszkopt czekoladowy Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i kakao . Piec w temp 160-180' ok 30 minut
  • truskawki 3. Biszkopt makowy Jajka ubić z cukrem. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem z makiem . Piec w temp 160-180' ok 30 minut
  • truskawki 4. Masa truskawkowa Truskawki umyć i zagotować . Smażyć je chwilę na maśle, następnie dodać suche galaretki, dokładnie wymieszać i jeszcze chwilę smażyć.
  • truskawki 5. Galaretkę rozpuścić w ¼ szklanki wody. Śmietanę ubić z cukrem, następnie dodać wystudzoną galaretkę
  • truskawki 6. Przekładać: biszkopt - masa truskawkowa - biszkopt j- bita śmietana delicje – biszkopt, dekorować według uznania polewa lub galaretka truskawkowa, truskawki wiórki kokosowe. .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować