Ciasto "oreo"

4.5 (187 ocen)

Inspiracją był deser, zjedzony przeze mnie w coffeeheaven podczas wakacji. Ciasto jest totaaaalnie słodkie.

Składniki:

  • (forma o średnicy 19cm)

    spód:
    250g ciastek typu "oreo"*
    2 łyżki masła

    nadzienie:
    400g masy krówkowej
    200ml śmietany 30%
    250g serka mascarpone
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto "oreo" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciastka** rozkruszamy. Rozdrabniamy (za pomocą blendera lub malaksera) razem z masłem. Powstałą masą wykładamy formę. Wstawiamy do lodówki na 15-20 minut.
  • 2. Masę krówkową wykładamy na zastygnięty spód.
    Śmietanę ubijamy. Do ubitej śmietany dodajemy serek mascarpone i ubijamy na najniższych obrotach, do uzyskania gęstego kremu. Powstałym kremem ozdabiamy nasze ciasto ;)
  • 3. Ciasto można udekorować pozostałymi ciasteczkami bądź wiórkami czekoladowymi :)

Porady

*Ja użyłam bonitek oraz orito z Biedronki :) **CAŁE ciastka. Z nadzieniem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa krówkowa Mascarpone Oreo

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować