Ciasto na zimno z malinami i jagodami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Lekkie deser na lato :)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 400 g serka naturalnego
    400 g jogurtu greckiego
    3 łyżki żelatyny
    1/2 szklanki mleka
    1 cukier waniliowy
    2 łyżki cukru pudru
    1 galaretka
    1 koszyczek malin
    20 dkg jagód
    1 opakowanie podłużnych biszkoptów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Galaretki

Ciasto na zimno z malinami i jagodami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Galaretkę rozpuścić w 2 szklankach wrzątku i odstawić do ostygnięcia. Żelatynę zalać mlekiem, a kiedy spęcznieje podgrzać do rozpuszczenia. Serek zmiksować z jogurtem i cukrem, a następnie wystudzoną żelatyną. Masę serową wymieszać z jagodami. Formę (20x30 cm) wyłożyć biszkoptami i zalać masą serową. na wierzchu ułożyć maliny. Całość zalać tężejącą galaretką. Odstawić do lodówki do całkowitego stężenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Galaretka Jagody Jogurt Maliny Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Sernik na zimno z jagodami i mango

To może cię zainteresować