Ciasto na pierogi

0 (0 ocen)

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Polecam mój uniwersalny przepis na ciasto na pierogi z dowolnym farszem na słodko i słono, kto szuka sprawdzonego sposobu na to by zrobić idealne ciasto pierogowe, jest miękkie elastyczne i bardzo łatwe do wykonania

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500 g maki pszennej
    szklanka gorącej wody
    1/2 łyżeczki soli
    4 łyżki oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto na pierogi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski lub na stolnicę przesiać mąkę, dodać sól oraz olej, wlać szklankę gorącej przegotowanej wody i wyrobić ciasto najlepiej ręcznie
  • 2. Kulę ciasta odłożyć na blat przykryć miseczką plastikową i odłożyć na 30 minut, ciasto powinno być miękkie, plastyczne i elastyczne
  • 3. Następnie ciasto wałkować cienko i nadziewać pierożki dowolnie czy z farszem na słodko czy słono
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować