Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić, wsypać cukier. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
2.Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, wlać ostudzone mleko i powoli wsypywać mleko w proszku. Tak przygotowaną masę mleczną wyłożyć na jedną część biszkoptu ii przykryć drugą częścią biszkoptu.
3.Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu i szybko polać wierzch ciasta. Odstawić do schłodzenia.
Komentarze