CIASTO MILKY WAY

4.98 (189 ocen)

  • 30 min

Na rodzinnej uroczystości właśnie to ciasto najbardziej smakowało dzieciom. Puszysty krem w kakaowym biszkopcie polanym czekoladą – pychotka!

  • 30 min

Składniki:

  • Biszkopt: 6 jajek, 1 szklanka cukru , 1 szklanka mąki pszennej, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2-3 łyżki kakao
    Krem: ½ szklanki mleka, ¾ szklanki cukru, 2 cukry waniliowe, 1 kostka masła, 2 szklanki mleka w proszku
    Polewa: 10 dag czekolady mlecznej, 2 łyżki mleka
Wystaw ocenę:

4.98 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubić, wsypać cukier. Dodać żółtka i nadal ubijać. Następnie wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 25 minut w temperaturze 180 °C. Ostudzić i podzielić na dwie części.
  • 2. Mleko zagotować z cukrem i cukrami waniliowymi. Ostudzić. Miękkie masło utrzeć na puszystą masę, wlać ostudzone mleko i powoli wsypywać mleko w proszku. Tak przygotowaną masę mleczną wyłożyć na jedną część biszkoptu ii przykryć drugą częścią biszkoptu.
  • 3. Czekoladę rozpuścić w mleku na małym ogniu i szybko polać wierzch ciasta. Odstawić do schłodzenia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować