Ciasto Milky way

4.51 (142 ocen)

  • 1 godz. 10 min

Ciasto jest bardzo smaczne, delikatny puszysty biszkopt i krem na bazie mleka w proszku, pycha, gorąco polecam.

  • 1 godz. 10 min

Składniki:

  • Biszkopt:
    6 jajek
    1 szklanka cukru
    1 szklanka mąki pszennej
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 łyżki kakao
    Masa mleczna:
    1/2 szklanki mleko
    1/2 szklanki cukru
    2 opakowania cukru waniliowego (32 g)
    250 g margaryny
    2 szklanki mleka w proszku
    Polewa:
    150 g czekolady mlecznej
    6 łyżek mleka
Wystaw ocenę:

4.51 (142 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25 min w temperaturze 170 st. Ostudzić i podzielić na dwie części.
  • 2. Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
  • 3. Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao Mleko

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować