Ciasto milky way - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt: Białka ubić, dodać cukier i nadal ubijać. Dodać żółtka i jeszcze ubijać. Następnie dodać przesianą mąkę pszenną, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. ciasto wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec ok. 25 min w temperaturze 170 st. Ostudzić i podzielić na dwie części.
2.Masa: Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Ostudzić. Miękką margarynę utrzeć na puszystą masę, dalej ucierając dodawać ostudzone mleko z cukrami i mleko w proszku.
3.Na jedną część biszkoptu wyłożyć masę mleczną i przykryć drugą częścią biszkoptu. Czekoladę rozpuścić z mlekiem na małym ogniu i polać wierzch ciasta. Schłodzić w lodówce.
Komentarze