Ciasto miętowe

4.98 (143 ocen)

  • 15 min

Ciasto na pierwszy rzut oka wyglada jak makowiec, ale po sprobowaniu okazuje sie ze jednak nim nie jest.Ciasto jest wilgotne za sprawa jabłek i ma orzezwiajacy smak.

  • 15 min

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki,
    3/4 szklanki cukru,
    1 cukier wanilinowy,
    1 gorzka czekolada,
    2 jabłka,
    2 łyżeczki proszku do pieczenia,
    4 jaja,
    5-6 torebek herbaty mietowej,
    20 dkg margaryny
Wystaw ocenę:

4.98 (143 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto miętowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jablka obrac, zetrzec na tarce o grubych oczkach.
    Czekolade zetrzec na tarce.
    Mietę przesiac przez sitko.
  • 2. Margaryne utrzec z cukrami na puszysta mase.Dodawac po 1 jajku, nastepnie mąkę wymieszaną z proszkiem.
    Dodajemy mietę.Miksujemy.Dodajemy stopniowo jabłka i czekolade.Mieszamy dokladnie.
  • 3. Ciasto wylewamy na mala blaszke ok.21x21.
    Piec ok 50 min w temp 180 stopni.
    Po upieczeniu posypac cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięta

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować