Ciasto marchewkowe z polewą marchewkową - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jaja utrzeć z cukrem, dodać mąkę i olej. Dodać marchew, sodę, proszek, cynamon, sól i ubijać jeszcze chwilę. Ciasto wylać na formę i piec 40 nim w temperaturze 180’C. Po wystudzeniu przeciąć na dwa placki.
2.Śmietanę ubić z cukrem na sztywno. Do miski włożyć serek mascarpone, delikatnie zmiksować. Do serka dodać ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. Potem powoli dodawać sok i dokładnie połączyć. Na końcu dodać cynamon i wymieszać.
3.Na soku marchewkowym ugotować budyń. Kiedy budyń się zagotuje, zdjąć go z ognia i dodać do niego galaretkę w proszku, wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Polewę odstawić do przestygnięcia na około 15-20 minut.
Komentarze