Ciasto na biszkoptach, z masą kubusiową, delikatną malinową pianką, delicjami, malinami i galaretką, czyli MALINY na 110% ! ;) Idealne ciasto na letnie spotkania i na weekendowy deser.
3 godz.
Więcej niż 10 osób
Łatwy
Składniki:
na dużą blachę
opakowanie biszkoptów,
1200 ml soku malina marchew jabłko,
600 ml śmietany 30%,
łyżka cukru pudru.
3 budynie malinowe,
4 galaretki malinowe,
2 opakowania delicji malinowych,
ok 200 g świeżych malin
Ciasto malinowy kubuś bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę wykładamy biszkoptami.
Do 200 ml soku dodajemy proszek budyniowy. Mieszamy. Pozostałą część soku podgrzewamy, dodajemy budyń. Czekamy aż zgęstnieje - co jakiś czas należy mieszać.
Masę przelewamy na biszkopty. Odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie rozrabiamy 3 galaretki w 500 ml gorącej wody - studzimy, co jakiś czas mieszając, aby żelatyna całkiem nie opadła na dno.
Śmietanę ubijamy na bitą śmietanę wraz z cukrem pudrem. Następnie dodajemy małym strumieniem ostudzoną galaretkę cały czas miksując, ale już na wolniejszych obrotach.
Na masę kubusiową wykładamy delicje, a następnie malinową bitą śmietanę i maliny.
Wkładamy do lodówki.
W tym czasie rozrabiamy pozostałe 2 galaretki, studzimy. Gdy będzie już zima, przelewamy na ciasto. Wkładamy do lodówki na kilka godzin - najlepiej na 12, żeby warstwy dobrze stężały.
Komentarze