Ciasto malinowe

5 (145 ocen)

  • 40 min

Ciasto łatwe i szybkie w przygotowaniu i co najważniejsze, jest rajem dla naszego podniebienia.

  • 40 min

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    4 jajka
    1 kostka margaryny
    1 szklanka cukru
    3 łyżki wody
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    3 żółtka i 1 całe jajko
    100 g wiórek kokosowych
    500 g malin (można więcej)
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto malinowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuścić.
  • 2. Żółtka i całe jajko dokładnie wymieszać mikserem z cukrem.
  • 3. Ciągle ubijając na małych obrotach, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia, rozpuszczoną margarynę, wodę. Gdy wszystko dokładnie rozmieszamy, wylewamy do blachy. Wykładamy na to maliny.
  • 4. Białka ubijamy z 3/4 szklanki cukru, dodajemy wiórki kokosowe. Wykładamy na ciasto.
  • 5. Piec 40 minut w temp. 180 stopni
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować