Ciasto "malinowe niebo" - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Z podanych skladnikow zagnies kruche ciasto i podzielic na dwie czesci. Wlozyc do lodowki na pare minut.
2.Bialka lekko ubic powoli dosypywac cukier i jak piana bedzie juz sztywna wsypac migdaly.
3.Jedna polowe ciasta rozwalkowac na blasze wylozonej papierem do pieczenia. Na ciasto wylac polowe piany. Piec to w 170 st ok 30 minut. Czas pieczenia moze sie roznic wazne jest aby piana sie nie spalila a byla wysuszona, krucha. Czynnosc powtorzyc z druga czescia ciasta.
4.Smietane ubic na sztywno z fixami i cukrem.
5.Galaretki rozpuscic w goracej wodzie, odstawic do wystygniecia. Kiedy bedzie letnia dolozyc maliny. Maliny musza byc zamrozone.
6.Na jeden placek wylozyc polowe masy smietanowej, przykryc tezejaca galaretka z malinami, nastepnie polozyc reszte masy smietanowej, calosc przykryc drugim ciastem.
Ciasto wstawic do lodowki na noc zeby dobrze stezalo.
Komentarze