1..Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę. Pianę utrwalamy cukrem i dodajemy żółtka. Dokładnie mieszamy powoli dodając mąkę. Gotowe ciasto wylewamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Pieczemy w temperaturze 160°C przez około 20-25 minut.
2.Przygotować masę budyniową. Większą część soku zagotować z cukrem. Pozostały sok wymieszać dokładnie z budyniami. Dodać do gotującego się soku, szybko mieszając, aby nie powstały grudki. Chwilkę gotować (około 1 min), aż budyń zgęstnieje. Pozostawić do ostygnięcia. Miękkie masło utrzeć mikserem na puszystą masę. Dalej miksując dodawać stopniowo zimny budyń.
3.Galaretkę rozpuszczamy w szklance wody i pozostawiamy do lekkiego stężenia.Śnieżki miksujemy z mlekiem a następnie dodajemy śmietan-fixy. Ubijamy na sztywno.Gdy galaretka stężeje mieszamy ją z masą śmietanową.
4.W rondelku rozpuszczamy margarynę,następnie dodajemy kakao i cukier puder-dokładnie mieszamy.Chwile gotujemy ciągle mieszając a na koniec dodajemy śmietanę-mieszamy dokładnie i gotujemy jeszcze przez chwile.
Porady
Warstwy od dołu:
biszkopt
masa budyniowa z Kubusia
biszkopty
masa śmietanowa
herbatniki
polewa czekoladowa
Komentarze