Ciasto krówkowo-bananowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia.
Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki wykładam masę korówkową o smaku orzechowym.
Następnie kładę kolejną warstwę herbatników.
2.Przygotowuję budyń. Do garnka wlewam ok 500 ml mleka, zagotowuję, w 250 ml zimnego mleka rozpuszczam zawartość torebki z budyniem a następnie wlewam do gotującego się mleka. Mieszam a następnie gotuję ciągle mieszając ok 2 min
3.Odstawiam i pozostawiam do wystygnięcia. Następnie obieram banany i kroję w plastry. Plasterki banana układam na herbatnikach. Następnie wykładam zimny budyń.
Następnie układam trzecią warstwę z herbatników.
Przygotowuję krem truskawkowy.
Do miski wykładam śmietanę i ok 100 ml mleka całość miksuję.
Krem wykładam na herbatniki.
4.Orzechy przekładam do malaksera i drobno siekam.
Posypuję wierzch ciasta.
Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na całą noc min. 12 godzin.
Komentarze