Ciasto krówkowo-bananowe bez pieczenia

0 (0 ocen)

Pyszne ciasto bez pieczenia. Z masą krówkową , bananmi, orzechami i maślanymi herbatnikami. Polecam do niedzialnej kawy. Smacznego.

Składniki:

  • Ciasto

    300 g herbatników np. Maślanych
    10 dag orzechów włoskich

    Masa budyniowa

    1 opakowanie budyniu np. waniliowego
    750 ml mleka
    3 banany

    Masa kremowa

    1 opakowanie kremu do tortów np. truskawkowy
    150 ml Śmietany 18%
    100 ml mleka

Ciasto krówkowo-bananowe bez pieczenia - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Blachę o wymiarach 28 na 30, 5 cm wykładam papierem do pieczenia.
    Następnie dokładnie układam herbatniki. Na herbatniki wykładam masę korówkową o smaku orzechowym.

    Następnie kładę kolejną warstwę herbatników.
  • 2. Przygotowuję budyń. Do garnka wlewam ok 500 ml mleka, zagotowuję, w 250 ml zimnego mleka rozpuszczam zawartość torebki z budyniem a następnie wlewam do gotującego się mleka. Mieszam a następnie gotuję ciągle mieszając ok 2 min
  • 3. Odstawiam i pozostawiam do wystygnięcia. Następnie obieram banany i kroję w plastry. Plasterki banana układam na herbatnikach. Następnie wykładam zimny budyń.

    Następnie układam trzecią warstwę z herbatników.
    Przygotowuję krem truskawkowy.
    Do miski wykładam śmietanę i ok 100 ml mleka całość miksuję.
    Krem wykładam na herbatniki.
  • 4. Orzechy przekładam do malaksera i drobno siekam.
    Posypuję wierzch ciasta.
    Przykrywam folią spożywczą i wkładam do lodówki na całą noc min. 12 godzin.

    Smacznego :)

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy