Ciasto krówka z musem jabłkowym i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Upiec biszkopt z 8 jaj. Przekroić wzdłuż na 2 płaty.
2.Sporządzić krem budyniowy:
Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.
lub można ugotować 2 budynie z cukrem z paczki i zimny utrzeć z kostką margaryny.
3.Galaretkę cytrynowa rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, po wystudzeniu gdy zacznie tężec połączyć ją z musem jabłkowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na 1 płat biszkoptu, przykryć 2 płatem biszkoptu.
4.Wyłożyć masę budyniowa.
5.Na krem pokruszyć bezy.
6.Krówki rozpuścić w 3 łyżkach wody i 0,5 kostki margaryny. Gorącą masa polać bezy.
Komentarze