Ciasto krówka z musem jabłkowym i bezami

4.5 (145 ocen)

Modyfikacja ciasta o nazwie Krówka

Składniki:

  • 1,5 kostki margaryny
    1l słoik musu jabłkowego
    20 dag krówek
    15 dag bezów
    3 łyżki wody
    1 galaretka cytrynowa
    1/2 l mleka
    3/4 szkl. cukru
    1 cukier waniliowy
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Ciasto krówka z musem jabłkowym i bezami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Upiec biszkopt z 8 jaj. Przekroić wzdłuż na 2 płaty.
  • 2. Sporządzić krem budyniowy:
    Odlać z mleka 1/2 szkl. (resztę mleka zagotować z pozostałymi składnikami) i dodać: 2 łyżki mąki ziemniaczanej i 2 łyżki mąki tortowej, wymieszać dokładnie i wlać do gotującego się mleka, chwile pogotować, ostudzić. Kostkę margaryny utrzeć dodając po trochu przestudzony budyń.

    lub można ugotować 2 budynie z cukrem z paczki i zimny utrzeć z kostką margaryny.
  • 3. Galaretkę cytrynowa rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody, po wystudzeniu gdy zacznie tężec połączyć ją z musem jabłkowym. Tak przygotowaną masę wyłożyć na 1 płat biszkoptu, przykryć 2 płatem biszkoptu.
  • 4. Wyłożyć masę budyniowa.
  • 5. Na krem pokruszyć bezy.
  • 6. Krówki rozpuścić w 3 łyżkach wody i 0,5 kostki margaryny. Gorącą masa polać bezy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mus jabłkowy

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować