Ciasto kokosowo ananasowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt.
Białka ubić na sztywno, dosypać cukier a następnie po jednym żółtku. Na końcu dodać krupczatkę i dokładnie wymieszać.
Blachę wyłożyć pergaminem. Piec w tem. 180.C przez 30 min. Po wystudzeniu przekroić wzdłuż.
2.Ciasto kokosowe
Ubić białka na sztywno z cukrem. Na końcu dodać kokos i wymieszać. Blachę wyłożyć pergaminem i piec w 180.C przez 20 min.
3.Masa ananasowa
Na syropie z ananasów ugotować budyń rozpuszczony w 1/2 szk wody.
Margarynę rozetrzeć dodając po jednym żółtku. Następnie wetrzeć przygotowany budyń, dodać pokrojone ananasy i żekatynę.
4.Na dolną część biszkoptu nakładamy połowę masy. Na masę układamy ciasto kokosowe i drugą część masy na ciasto kokosowe. Na górę kładziemy 2 część biszkopta.
Górę polewamy polewą czekoladową przygotowaną według własnego uznania.
Komentarze