Ciasto karmelowe z nektarynkami

5 (1 ocen)

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Szybkie do wykonania i aromatyczne ciasto. Kropką nad i są tu nektarynki i płatki migdałowe, otulone czekoladą.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 szklanka mąki
    1 budyń karmelowy
    pół szklanki oleju
    1 jajko
    pół szklanki cukru
    pół szklanki mleka
    1 łyżka dżemu truskawkowego
    1 łyżeczka sody
    6 nektarynek
    2 łyżki płatków migdałowych
    Polewa:
    10 dag. czekolady
    4 łyżki mleka
    Dodatkowo:
    forma wysmarowana tłuszczem i osypana bułką tartą
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto karmelowe z nektarynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Jajko ucieram z cukrem, dalej ucierając dodaje mleko, olej, budyń, mąkę, dżem i sodę. Ciasto wlewam do formy. Na cieście układam pozbawione pestek nektarynki. Całość posypuję p latkami migdałowymi. Piekę 50 minut w temp. 180 stopni.
  • jk 2. Po wystudzeniu ciasto polewam rozpuszczoną czekoladą w mleku.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Nektarynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować