Ciasto kakaowe z kremem i malinami

0 (0 ocen)

  • 45 min

Slodkosc kremu lamia maliny

  • 45 min

Składniki:

  • kostka margaryny,1,5szkl cukru,3 lyzki kakao,1 cukier waniliowy,2 szkl.maki,1 lyzeczka proszku do pieczenia,1 plaska lyzeczka sody,5 jajek.
    500ml smietanki 36%,2 smietan fix,500g malin

Ciasto kakaowe z kremem i malinami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margaryne ,cukry i kakao zagotowujemy z 3 lyzkami wody.Studzimy.Dodajemy zoltka,mieszamy ,wsypujemy make z proszkiem i soda ucieramy.Bialka ubijamy dodajemy do ciasta i mieszamy.Mala blache wykladamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto .Pieczemy ok.30min w temp 180st.Ciasto studzimy i przekrawamy na pol.
    Smietane mocno schlodzona ubijamy dodajac smietan fix i 1 lyzke cukru pudru.Masa posmarowac czesc ciasta ukladajac maliny i kladac druga czesc ciasta.Schlodzic.

Porady

Zamiast malin mozna uzyc jagod,borowek.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy