Ciasto jogurtowe z porzeczkami

0 (0 ocen)

Słodkie ciasto i kwaskowate porzeczki. Duet idealny

Składniki:

  • 200 g czerwonych porzeczek
    320 g cukru
    20 g masła
    300 g jogurtu naturalnego
    4 jajka
    450 g mąki pszennej + 4 łyżki
    200 ml oleju
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    30 g cukru wanilinowego + 4 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciasto jogurtowe Desery Ciasto

Ciasto jogurtowe z porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka utrzyj z cukrem i 30 g cukru wanilinowego. Następnie porcjami dodawaj jogurt oraz olej.
    450 g mąki przesiej wraz z proszkiem do pieczenia,powoli dodawaj do jajek.
    Ciasto przełóż do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Na wierzch ciasta wyłóż oczyszczone owoce.
  • 2. Masło rozpuść w rondelku. W misce połącz ze sobą pozostałą mąkę i cukier wanilinowy. Dodaj masło i wyrób kruszonkę.
    Kruszonkę wyłóż na wierzch ciasta. Ciasto piecz w piekarniku nagrzanym do 180 C. przez ok. 55-60 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Porzeczki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować