Ciasto jogurtowe z owocami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jogurt umieszczamy w dużej misce, dodajemy jajka i olej, odmierzając ilość poprzez kubek po jogurcie. Wlewamy zapach. Kubek dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Dodajemy cukier i mąkę, ponownie odmierzając składniki poprzez kubek. Wsypujemy proszek do pieczenia i cukier waniliowy. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Blaszkę 25x30 wykładamy papierem do pieczenia.
Składniki w misce mieszamy łyżką, tylko do połączenia (to bardzo ważne). Przekładamy do formy. Na wierzchu układamy pokrojone na części truskawki i całe borówki.
Z podanym składników zagniatamy kruszonkę i posypujemy nią ciasto. Pieczemy przez około 40 minut, do suchego patyczka. Kroimy po lekkim wystudzeniu. Smacznego!
Komentarze