Ciasto jabłkowe z makiem

4.5 (144 ocen)

  • 2 godz.

Pyszne i wilgotne :)

  • 2 godz.

Składniki:

  • 4 jaja
    1/2 margaryny
    3/4 opakowania gotowej masy makowej z bakaliami
    4 jabłka
    1 szkl cukru
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szkl kaaszy manny
    1 szkl bakalii (mieszanka migdałów,orzechów)
Wystaw ocenę:

4.5 (144 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Placek Desery

Ciasto jabłkowe z makiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka wymyć, obrać ze skórki i zetrzeć na grubym oczku tarki. Odcisnąć troszkę z nadmiaru soku.
  • 2. Margarynę rozpuścić w garnuszku i wystudzić.
  • 3. kalie drobno posiekać
  • 4. Jajka z cukrem ubić mikserem do białości. Następnie do jajek dodać kolejno:
    jabłka, mak, kaszę mannę, proszek do pieczenia, margarynę i bakalie. Teraz wymieszać wszystko delikatnie za pomocą łyżki drewnianej. Wylać do formy i piec w 180 stopniach przez ok 60 minut. Upieczony i wystudzony polać polewą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jabłka Mak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować