ciasto herbatnikowe

4.5 (186 ocen)

  • 20 min

To łatwe w wykonaniu ciasto zawsze zachwyca moich gości!

  • 20 min

Składniki:

  • puszka masy krówkowej kajmak
    1 budyń waniliowy
    1 budyń czekoladowy
    1l Mleka
    1 masło 82%
    szklanka adwokatu
    4 łyżki cukru
    100 herbatników
    1 tabliczka gorzkiej czekolady
    margaryna
    wiórki kokosowe
Wystaw ocenę:

4.5 (186 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto herbatnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Ugotować budynie w osobnych naczyniach wg opisu na opakowaniu. Przestudzić.
    2. Rozłożyć na tacy 25 herbatników tworząc płaszczyznę 5x5
    3. Utrzeć 1/2 kostki masła.
    4. Dodać jeden z budyni do masła po jednej łyżce. Dobrze rozmieszać.
    5. Tak samo postąpić z drugim budyniem wykorzystująć resztę masła.
    6. Do kremów dodać po pół szklanki adwokatu i wiórki kokosowe.
    7. Nałożyć krem waniliowy nożem dbając o to by herbatniki się nie rozjeżdżały na tacy.
    Przekładać na zmianę herbatniki i kremy tak by utworzyć 2 wastwy kremu czekoladowego i dwie kremu waniliowego. Ostatnia warstwa to kajmak.
    8. Na górę kładziemy ostatnią warstwę herbatników.
    9. Pół kostki margaryny roztopić z czekoladą i tak powstałą polewą ozdobić ciasto.
    10. Włożyć do lodówki na noc. Pycha!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować