Ciasto herbatnikowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.1. Ugotować budynie w osobnych naczyniach wg opisu na opakowaniu. Przestudzić.
2. Rozłożyć na tacy 25 herbatników tworząc płaszczyznę 5x5
3. Utrzeć 1/2 kostki masła.
4. Dodać jeden z budyni do masła po jednej łyżce. Dobrze rozmieszać.
5. Tak samo postąpić z drugim budyniem wykorzystująć resztę masła.
6. Do kremów dodać po pół szklanki adwokatu i wiórki kokosowe.
7. Nałożyć krem waniliowy nożem dbając o to by herbatniki się nie rozjeżdżały na tacy.
Przekładać na zmianę herbatniki i kremy tak by utworzyć 2 wastwy kremu czekoladowego i dwie kremu waniliowego. Ostatnia warstwa to kajmak.
8. Na górę kładziemy ostatnią warstwę herbatników.
9. Pół kostki margaryny roztopić z czekoladą i tak powstałą polewą ozdobić ciasto.
10. Włożyć do lodówki na noc. Pycha!
Komentarze