CIASTO FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA

4.5 (160 ocen)

  • 30 min

Pomysł na przepis przywieziony z wakacji spędzonych w Grecji.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie ciasta francuskiego, walcowane gotowe do pieczenia
    500 g szpinaku mrożonego,
    250 g sera feta
    1 cebula
    1 żółtko
    sól i pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (160 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Dania główne

Ciasto francuskie ze szpinakiem i serem feta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • CIASTO FRANCUSKIE ZE SZPINAKIEM I SEREM FETA 1. Ser feta i cebulę pokroić na małe kawałeczki i wymieszkać z rozmrożonym szpinakiem. Doprawić solą i pieprzem według uznania. Ciasto francuskie przekroić na pół. Jedną połowę ciasta ułożyc w foremce, wyłożyć szpinak z serem feta i przykryć drugą połową. Górną część ciasta można posmarować zółtkiem. Piec około 20 minut w tem. 180 stopni.

Porady

Gdy ciasto francuskie zarumieni się wyłączyć piekarnik i pozostawić ciasto jeszcze na około 10 minut żeby cisto było bardziej chrupiące.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Grecka

Podobne przepisy

To może cię zainteresować