Ciasto francuskie z warzywami i serem

4.48 (164 ocen)

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Bardzo szybka w przygotowaniu przekąska z ciasta francuskiego. Możemy do niego użyć ulubionych warzyw.

  • 40 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 ciasto francuskie
    1 jajko
    1 łyżka mleka

    FARSZ:

    2/3 brokuła
    1 czerwona papryka
    20 dag pieczarek
    10 dag startego sera
    2 ząbki czosnku
    1 łyżeczka ziół prowansalskich
    sól
    pieprz
    2 łyżki oliwy
Wystaw ocenę:

4.48 (164 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Przekąski

Ciasto francuskie z warzywami i serem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Brokuła podzielić na małe różyczki.
  • 2. Pieczarki pokroić w plasterki, paprykę w kostkę.
  • 3. Na oliwie podsmażyć pieczarki, brokuła oraz paprykę.
  • 4. Przykryć pokrywką , dusić do miękkości.
  • 5. Dodać zioła prowansalskie oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilkę podsmażyć razem.
  • 6. Wszystkie warzywa przełożyć na deskę do krojenia i posiekać drobniej. Wystudzić.
  • 7. Do wystudzonych warzyw dodać ser żółty, wymieszać.
  • 8. Ciasto francuskie rozwinąć /najlepiej na blaszce/
  • 9. Warzywa wyłożyć na ciasto, na jedną połowę.
  • 10. Drugą częścią ciasta przykryć nadzienie i zlepić boki .
  • 11. Wierzch posmarować rozkłóconym jajkiem wymieszanym z mlekiem.
  • 12. Ciasto ponacinać / po wierzchu/ dzieląc na porcje.
  • 13. Piec do zrumienienia 15 -20 min w 200 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Ciasto francuskie Sery Warzywa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować