Ciasto Francuskie z mięsem mielonym

4.46 (180 ocen)

smaczne

Składniki:

  • 50 dag mięsa mielonego
    1 opakowanie ciasta francuskiego
    1 brokuł
    250 ml wody
    250 ml mleka
    2 sosy pieczeniowe jasne
    3 żółtka 2 białka
    gałka muszkatołowa
    10 dkg sera żółtego
Wystaw ocenę:

4.46 (180 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ciasto francuskie z mięsem mielonym - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciasto Francuskie z mięsem mielonym 1. Ciasto francuskie na brzegach po nacinać tak żeby później zawinąć jak warkocz. Fix do kotletów mielonych wymieszać z 125 ml wody i wyrobić z mięsem, gotowe mięso wyłożyć na ciasto francuskie. Brokuł obgotować z odrobiną cukru 2 min., odcedzić, różyczki poukładać na mięsie.

    Połączyć mleko z wodą, zagotować, dodać sos i 2 surowe żółtka. Wymieszać, przyprawić gałką muszkatołową i polać brokuł. Białka ubić na sztywno delikatnie połączyć z serem i rozprowadzić.

    Teraz można ciasto zawinąć jak warkocz czyli przekładać paski na przemian. Gotowe ciasto posmarować żółtkami, wymieszanymi z odrobiną wody. Piec 40 min. 200C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować