Ciasto francuskie z jajkiem

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Koszyczki z ciasta francuskiego nadziewane sałatką z jajek.
Taka moja propozycja na śniadanie.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Opakowanie ciasta francuskiego w kształcie koszyka
    Garść marchewki z groszkiem
    3 jajka
    Majonez i koperek według uznania
    Kiełki do dekoracji
    Sól pieprz do smaku
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Jajko Przekąski

Ciasto francuskie z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy i kroimy w drobną kostkę.
    Marchewkę z groszkiem gotujemy do miękkości odcedzamy i studzimy.
    Koperek siekamy.
    Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy do smaku i odkładamy na około 30 minut.
    Koszyczki wyjmujemy z opakowania i nadziewamy wcześniej przygotowaną sałatką jajeczną.
    Na górę układamy kiełki i gotowe.
    SMACZNEGO.

Porady

Ja użyłam majonezu własnej roboty z dodatkiem czosnku.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Jajka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować