Koszyczki z ciasta francuskiego nadziewane sałatką z jajek.
Taka moja propozycja na śniadanie.
30 min
Dla 3 osób
Łatwy
Składniki:
Opakowanie ciasta francuskiego w kształcie koszyka
Garść marchewki z groszkiem
3 jajka
Majonez i koperek według uznania
Kiełki do dekoracji
Sól pieprz do smaku
Ciasto francuskie z jajkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jajka gotujemy na twardo studzimy obieramy i kroimy w drobną kostkę.
Marchewkę z groszkiem gotujemy do miękkości odcedzamy i studzimy.
Koperek siekamy.
Wszystkie składniki mieszamy razem doprawiamy do smaku i odkładamy na około 30 minut.
Koszyczki wyjmujemy z opakowania i nadziewamy wcześniej przygotowaną sałatką jajeczną.
Na górę układamy kiełki i gotowe.
SMACZNEGO.
Porady
Ja użyłam majonezu własnej roboty z dodatkiem czosnku.
Komentarze