Ciasto Ferrero Rocher

4.5 (145 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasto na zimno Ferrero Rocher. Szybkie w przygotowaniu, idealnie słodkie, odpowiednie do herbatki.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 250 g-300 g herbatników,
    puszka masy kajmakowej czekoladowej,
    500 g serka mascarpone,
    300 ml śmietany 30%,
    150 g wafelków orzechowych,
    szklanka rozkruszonych orzechów ziemnych,
    1 łyżka cukru pudru,
    mleczna czekolada.
Wystaw ocenę:

4.5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto ferrero rocher - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mascarpone i śmietankę ubijamy na sztywno. Odkładamy 1/3 masy wsypujemy cukier puder i mieszamy.

    Do pozostałej części masy wsypujemy pokruszone wafelki, orzechy i dwie łyżki masy kajmakowej. Dokładnie mieszamy.

    Na blaszkę 24x24 wykładamy herbatniki, następnie wykladamy masę z wafelkami, na to herbatniki.

    Smarujemy masą kajmakową, wykładamy kolejną warstwę herbatników.

    Na koniec wykładamy masę śmietankową.

    Wierzch ciasta posypujemy startą na dużych oczkach czekoladą. Chłodzimy w lodówce.

    Smacznego ;)

Porady

Możemy użyć czekoladowych herbatników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez gotowania Podwieczorek

Podobne przepisy

4.49 (205 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

Tort FERRERO- rocher

To może cię zainteresować