Ciasto drożdżowe z kruszonką warstwowe

5 (189 ocen)

  • 3 godz.

drożdżówka przy,której nie trzeba pobrudzić rąk

  • 3 godz.

Składniki:

  • 2szklanki mąka
    1/2szklanki cukier
    2łyżeczki cukier wanilinowy
    1/2szklanki mleko
    50g drożdże
    2szt jajka
    1/2szklanki olej
    KRUSZONKA:
    1/4kostki margaryna
    1/2szklanki mąka
    1/2szklanki cukier
Wystaw ocenę:

5 (189 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto drożdżowe z kruszonką warstwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do miski kruszymy drożdże,na drożdże sypiemy cukier,następnie roztrzepane jajka,mleko,olej i mąkę,przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 2 godziny.Po 2 godzinach wszystko razem mieszamy i wykładamy na wysmarowaną keksówkę,posypujemy kruszonką.Pieczemy 45 minut.Kruszonka:do margaryny dodajemy mąkę i cukier,siekamy aż powstanie kruszonka.

Porady

Na wierzch ciasta możemy położyć dowolne owoce.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować