Ciasto delicja - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Białka ubić na sztywno. Dodać cukier, po jednym żółtku, mąkę, proszek do pieczenia cały czas ubijając. Piec 25 minut w temperaturze 175`. Tortownica 29. Upieczone ciasto przekroić na pół. Rozpuścić galaretkę i pozostawić aby trochę się zsiadła.
2.Robimy drugie ciasto tak jak pierwsze. Dodajemy kakao i mieszamy. Pieczemy 20 minut w temperaturze 160`. W upieczonym cieście wycinamy szklanką dziurki. W pół szklance mleka rozpuszczamy budynie i cukier. Wlewamy do reszty gotującego się mleka i gotujemy budyń. Studzimy i ucieramy z margaryną. Szykujemy polewę według przepisu na opakowaniu.
3.Na ciasto jasne wykładamy połowę masy, przykrywamy ciastem z dziurkami. Dziurki zalewamy galaretką. Kładziemy drugą połowę masy i przykrywamy jasnym plackiem. Polewamy polewą.
Komentarze