Ciasto czterowarstwowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto orzechowe
Masło utrzeć z cukrem,dodać jajka całe,makę razem z proszkiem oraz orzechy,wymieszać,ciasto wylać na blachę piec w temp.180 stopni ok.20 minut.
Ciasto kisielowe,przyrzadzamy tak samo jak orzechowe,dodajac do maki kisiel zamiast orzechów.
Ciasto kakaowe,przyrzadzamy jak kisielowe,dodajac do maki kakao.Ciasto makowe,przyrzadzamy jak orzechowe,dodajac do maki mak.
Masa jabłkowa,jabłka obrać,pozbawić gniazd nasiennych,drobno kroimy,smażymy z cukrem,wsypujemy galaretkę,chwilkę mieszamy i odstawiamy,by troszkę zgęstniało.Ciasto czterowarstwowe
Ciasto makowe,smarujemy powidłem,na powidła wykładamy ciasto z kakao,na ciasto połowę masy jabłkowej,na masę wykładamy ciasto kisielowe,druga połowę masy jabłkowej i ciasto orzechowe,posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze