Proste i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu ciasto, które daje wiele możliwości interpretacji. Jabłka w deserze można zamienić na każde inne. Pomysł zależy od was i od waszych smaków.
1 godz. 5 min
Dla 10 osób
Łatwy
Składniki:
350 g mąki pszennej
200 ml oleju
180 g cukru
100 g kakao
8 g proszku do pieczenia
4 jajka
6 jabłek
Ciasto czekoladowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy na małe kwadraty. Mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, kakao i mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy. Prostokątną blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut(do tzw. suchego patyczka). Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Komentarze