Ciasto czekoladowe z jabłkami

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Proste i wyjątkowo szybkie w przygotowaniu ciasto, które daje wiele możliwości interpretacji. Jabłka w deserze można zamienić na każde inne. Pomysł zależy od was i od waszych smaków.

  • 1 godz. 5 min
  • Dla 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 350 g mąki pszennej
    200 ml oleju
    180 g cukru
    100 g kakao
    8 g proszku do pieczenia
    4 jajka
    6 jabłek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Ciasto czekoladowe z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jabłka myjemy i obieramy ze skóry. Kroimy na małe kwadraty. Mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia przesiewamy. Jajka ucieramy z cukrem. Dodajemy olej, kakao i mąkę wraz z sodą i proszkiem do pieczenia. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą. Dodajemy pokrojone jabłka. Mieszamy. Prostokątną blachę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia. Nakładamy ciasto. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut(do tzw. suchego patyczka). Studzimy. Dowolnie dekorujemy.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować