Ciasto czekoladowe z cukinią

0 (0 ocen)

  • 20 min

Kto powiedział, że dieta musi być nudna? Pyszne i bardzo puszyste ciasto czekoladowe. Dodatek cukinii sprawia, że ciasto jest nie tylko zdrowe, ale również długo zachowuje swoją świeżość.

  • 20 min

Składniki:

  • -3 całe jaja
    -3/4 szklanki cukru
    -cukier wanilinowy
    -1 łyżka kakao
    -1,5 szklanki mąki
    -2 łyżeczki proszku do pieczenia
    -1/2 szklanki oleju
    -1 mała cukinia- starta na drobnych oczkach.

Ciasto czekoladowe z cukinią - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 *C.
    2. Jaja ubijamy z cukrem waniliowym na puszysty krem.
    3. Stopniowo dolewamy olej, a następnie przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao.
    4. Dodajemy cukinię i wszystko delikatnie mieszamy drewnianą łyżką.
    5. Wykładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia.
    6. Pieczemy zaledwie 35 minut.
    7. Po upieczeniu od razu dekorujemy cukrem pudrem.

Porady

Po upieczeniu- sprawdzamy patyczkiem, czy ciasto jest upieczone.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy