Ciasto chlebowe ala pizza

0 (0 ocen)

Danie zrobione z tego co było w lodówce

Składniki:

  • - 1 opakowanie ciasta chlebowego (ja kupiłam w Lidlu w tygodniu francuskim)
    - 3 łyżki koncentratu pomidorowego
    - 150 g sera mozzarella
    - 100 g polędwicy sopockiej
    - 125 g boczku wędzonego
    - 120 g sera gorgonzola

Ciasto chlebowe ala pizza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto chlebowe rozwijamy, smarujemy koncentratem pomidorowym ( może być sos pomidorowy smakowy). Posypujemy serem mozzarellą, układamy na niego kawałki pokrojonej w plastry polędwicy. Posypujemy pokrojonym w cienki paski boczkiem o długości ok. 1,5 cm ( można kupić już pokrojony boczek. Na wierzch rozkładamy kawałki sera gorgonzola i pieczemy ok. 15 minut w 200 stopniach. Bardzo dobre na ciepło i zimno.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy