Ciasto Cappuccino

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszna pianka o smaku orzechowego cappuccino.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopt:
    4 jajka
    4 łyżki cukru
    2 łyżki mąki ziemniaczanej
    2 łyżki mąki pszennej
    łyżeczka proszku do pieczenia
    Pianka cappuccino:
    2 szklanki mleka
    2 paczki kremu do tortów o smaku śmietanowym
    1 kostka margaryny
    1 paczka cappuccino o smaku orzechowym
    2 płaskie łyżki żelatyny
    pianka śmietankowa:
    0,5 litra kremówki 30 %
    2 łyżki żelatyny
    3 łyżki cukru pudru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Kremówka Cappuccino Jajko

Ciasto cappuccino - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka ubić z cukrem na puszystą masę,dodać przesiane obie mąki z proszkiem do pieczenia,wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,piec 25 minut w temperaturze 180 stopni.
    2.Mleko ubić z kremem,do tego dodać rozpuszczoną,przestudzoną margarynę i całe opakowanie cappuccino,oraz rozpuszczoną żelatynę.
    3.Kremówkę ubić na sztywno,dodać cukier puder i rozpuszczoną żelatynę.
    4.Na biszkopt wylać piankę cappuccino,na wierzch,śmietankową.Schłodzić.

Porady

Przed podaniem posypać kakao,lub cappuccino.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukier Jajka Żelatyna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować