Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką

5 (145 ocen)

  • 30 min

Przepyszne budyniowe ciasto z truskawkami , nie wymagające pieczenia!

  • 30 min

Składniki:

  • ( na małą blachę lub keksówkę )

    - mleko - 2,5 szklanki
    - budyń malinowy z cukrem - 1 op
    - masło - 100 g
    - żółtko - 2 szt
    - cukier - 0,5 szklanki
    - mąka - 0,5 szklanki
    - aromat waniliowy do ciast - 1 łyżka
    - herbatniki - ok. 150 g
    - truskawki - 200 g
    - galaretka truskawkowa - 1 op
Wystaw ocenę:

5 (145 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto budyniowe z truskawkami i galaretką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1.

    1,5 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem, aromatem i masłem.

    Pozostałe, zimne mleko mieszamy z budyniem, mąką i żółtkami a następnie wlewamy do gotującego się mleka.

    Ciągle mieszając, gotujemy aż zgęstnieje i powstanie gładka masa bez grudek.

    Połowę ciastek wykładamy na blachę posmarowaną tłuszczem.

    Na herbatniki wylewamy gorący krem budyniowy i resztę ciastek na wierzch.

    Na wystudzone ciasto nakładamy pokrojone truskawki i zalewamy lekko teżejącą galaretką.

    Odstawiamy do lodówki na kilka godzin
    ( a jeszcze lepiej na noc! )
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Budyń Truskawki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto z truskawkami i galaretką

4.48 (157 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Ciasto z truskawkami i galaretką

RedakcjaPP Pyszne i efektowne.

To może cię zainteresować