Ciasto brzoskwiniowe

4.5 (187 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

W sezonie owocowym nie może zabraknąć ciast z ich dodatkiem. Upiekłam ciasto brzoskwiniowe. Moi goście byli zachwyceni!

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Składniki:

    * 2 szklanki mąki
    * 1 szklanka cukru
    * 4 jajka rozm. L
    * 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    * 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
    * 3/4 szklanki oleju
    * kilka brzoskwiń
    * cukier puder
Wystaw ocenę:

4.5 (187 ocen)

Zobacz również:

Ciasta

Ciasto brzoskwiniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Całe jajka ubiłam na puszystą masę z cukrem.
    Dodałam przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. jogurt i olej. Wszystko wymieszałam na gładką masę.

    Wylałam ciasto do tortownicy 24 cm średnicy, jeśli ktoś ma blaszkę prostokątną, to taka ilość ciasta pasuje na blaszkę 21x24 cm.

    Na wierzch wyłożyłam połówki brzoskwiń ze skórką, brzuszkami do dołu.

    Piekłam moje ciasto w 160 stopniach przez 1 godzinę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Brzoskwinie

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Podwieczorek

Podobne przepisy

5 (163 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Zdobywca nagrody

ciasto kubusiowe

0 (0 ocen)

Opublikowany w Magazynie
ciasto brzoskwiniowe

To może cię zainteresować