ciasto biszkoptowo- porzeczkowe

0 (0 ocen)

  • 60 min

puszyste i smaczne ciasto nieco kwaskowe przez dodanie porzeczek

  • 60 min

Składniki:

  • mąka 3 szklanki
    jajka 4 sztuki
    cukier 1 szklanka
    olej 1/2 szklanki
    mleko 1/2 szklanki
    proszek do pieczenia 1 łyżeczka
    porzeczki czerwone

Ciasto biszkoptowo- porzeczkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę przesiewam z proszkiem, Żółtka oddzielam od białek, cukier ubijam z żółtkami, do przesianej mąki małymi porcjami wlewam ubite żółtka mleko oraz olej ,białka ubijam na sztywno mieszam delikatnie z ciastem ,formę smaruję tłuszczem , posypuję bułką tartą ,delikatnie wlewam ciasto, ,porzeczki myję ,osuszam , wierzch ciasta posypuję porzeczkami,piekę w temp.190 stopni 40-50 minut , po upieczeniu posypuję cukrem pudrem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy