Ciasto Banoffee z toffi

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Przepyszne ciasto i niezwykle delikatne napewno zasmakuje każdemu. Idealne dla niespodziewanych gości. Ostatni kawałek ciasta jaki udało mi się zachować do zdjęcia.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 500g herbatników maślano-kakaowych
    750ml śmietany 30%
    3 łyżeczki żelatyny
    250g serka mascarpone
    3 łyżki cukru
    Sok z cytryny
    4 banany
    Puszka masy krówkowej
    Orzechy do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Ciastka Toffi

Ciasto banoffee z toffi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Układamy pierwszą warstwę ciastek. Żelatynę rozpuszczamy i odstawiamy do wystygnięcia. Śmietanę ubijamy z cukrem, dodajemy serek i lekko tężejącą żelatynę. Można dodać sok z cytryny.
  • 2. 1/3 ubitej śmietany wykładamy na ciastka. Banany kroimy w plasterki i układamy na śmietanie lekko dociskając. Banany skrapiamy sokiem z cytryny. Wykładamy kolejną część śmietany i układamy na niej ciastka. Na ciastka kolejną warstwę smietany i ponownie warstwę ciastek. Wierzch smarujemy masą krówkową i posypujemy orzechami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Bez pieczenia

Podobne przepisy

To może cię zainteresować