Ciasto bananowe z żurawiną - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Przygotowanie:
1.Miękką margarynę utrzeć z cukiem i cukiem waniliowym na puszystą masę. Do masy dodawać kolejno żółtka oraz banany rozgniecione (najlepiej blenderem), startą czekoladę na dużych oczkach oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Na końcu dodać przegotowaną wodę.
2.Białka ubić na sztywną pianę z 2 łyżkami cukru.
3.Pianę delikatnie wymieszać z ciastem.
3.Żurawinę przemieszać z niewielką ilością mąki, przesiać przez sitko a następnie dodać do ciasta.
4.Całość przełożyć do wysmarowanej margaryną prostokątnej formy.
Piec 45 min, w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu dla dekoracji posypać cukrem pudrem.
Smacznego !
Porady
Po dodaniu siekanych orzechów ciasto będzie wykwintniejsze.
Komentarze