CIASTO ANIELSKI PUCH

4.48 (165 ocen)

Zostały Wam białka? To ciasto pomoże rozwiązać ten problem :)

Składniki:

  • składniki
    • 5 białek
    • 140g drobnego cukru
    • 100g mąki pszennej
    • 2 łyżeczki soku z cytryny + trochę otartej skórki
Wystaw ocenę:

4.48 (165 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Sok

Ciasto anielski puch - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Białka ubijamy. Potem dodajemy cukier i dokładnie ubijamy. Później dodajemy skórkę i sok z cytryny. Gdy piana będzie lśniąca przesiewamy mąkę w pięciu partiach, za każdym razem bardzo delikatnie łącząc mąkę z pianą. Ciasto przekładamy do formy keksowej natłuszczonej i wysypanej bułką tartą. Pieczemy w 180 stopniach na złocisty kolor, do suchego patyczka ( w moim piekarniku z termoobiegiem piekł się 30minut). Studzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Białka Sok z cytryny Skórka z cytryny

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.95 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Ciasto "Cytrynowy puch"

To może cię zainteresować