Ciasto a'la snickers - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Na spód foremki wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć 20 ciemnych herbatników. Odstawić na bok.
Krem śmietankowy:
1.W 150ml gorącej wody dokładnie rozpuścić całą żelatynę i odstawić do wystudzenia.
2. Śmietanę, cukier puder, mascarpone wrzucić do misy robota kuchennego i zmiksować na puszystą masę, a na sam koniec zmniejszając obroty miksera wlewać stopniowo wystudzoną, płynną żelatynę (aby uniknąć grudek należy zmieszać kilka łyżek śmietany z żelatyną przed wlaniem jej do całej śmietany) i miksować jeszcze przez dosłownie chwilę.
4. Połowę przygotowanego kremu przelać na herbatniki po czym ułożyć na nim 20szt. herbatników jasnych i całość zalać 1/3 puszki podgrzanego w garnku kajmaku. Ponownie ułożyć 20szt. jasnych herbatników i resztę śmietany.
Na sam wierzch ułożyć ostatnie 20szt. ciemnych herbatników, a następnie wylać na nie pozostałą część kajmaku, wysypać orzeszki i polać je roztopioną czekoladą. Wstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego ♥
Komentarze