Ciasto 3 bit

0 (0 ocen)

  • 60 min

Klasyka, jakże pyszna.

  • 60 min

Składniki:

  • - 9 paczek herbatników,
    - masa kajmakowa,
    - 2 budynie waniliowe bez cukru,
    - 2 szkl. mleka,
    - pół kostki masła lub margaryny,
    - śmietana 18% - 200 ml,
    - śnieżka,
    - gorzka czekolada.
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Ciasto 3 bit - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Gotujemy budyń na mleku trochę wcześniej aby wystygł.
  • 2. Na dnie blachy wykładamy warstwę herbatników (jeśli są bardzo twarde można delikatnie namoczyć je w mleku).
  • 3. Na herbatniki wylewamy masę korówkową (ja kupuję z firmy Gostyń już gotową masę), wyrównujemy i kładziemy kolejną warstwę herbatników.
  • 4. Rozcieramy masło na puch i powoli dodajemy budyń mieszając, aż się połączy z masłem na gładką masę. Wykładamy na ciasto i układamy ostatnią warstwę herbatników.
  • 5. Śmietanę ubijamy ze śnieżką i wykładamy na ciasto.
  • 6. Na wierzch ścieramy gorzką czekoladę.
    Ciasto chłodzimy w lodówce najlepiej całą noc.
    Smacznego!

Porady

Do ciasta lepiej użyć twardszych herbatników.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować