Ciastka z musli i orzechów

0 (0 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Takie ciastka z musli i orzechów warto upiec i mieć zapas w domu. Sprawdzą się jako drugie śniadanie do szkoły lub pracy, a także jako podwieczorek w gronie rodziny lub znajomych. Bardzo zdrowe , a za razem smaczne co nieco do kawy , kakao lub szklanki mleka.

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 op. musli orkiszowe polskie owoce 300 g.
    2 szklanki posiekanych orzechów włoskich
    10 dag. ziaren słonecznika
    1 szklanka płatków owsianych
    1, 5 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki mąki ziemniaczanej
    1 szklanka cukru trzcinowego
    250 g. roztopionej margaryny
    3 białka
    3 łyżki mleka
    3 łyżki miodu pszczelego
    1 cukier waniliowy
    1 łyżka kakao
    2 łyżeczki sody
    Dodatkowo:
    2 duże blachy wyłożone papierem do pieczenia
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka z musli i orzechów - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • jk 1. Musli, płatki, obie mąki, sodę rozmieszaną w mleku, cukier, białko, miód,wanilię, kakao, margarynę, słonecznik, orzechy, umieszczam w misce i zagniatam. Z masy formuje spore kule[wielkość piłeczki pingpongowej ], układam na blasze, spłaszczam tworząc ciastka. Ciastka piekę w temperaturze 180 stopni przez ok. 20 minut. Studzę. Gotowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Musli Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować