Ciastka z masła orzechowego

0 (0 ocen)

  • 30 min

Ciastka są bardzo szybkie i proste w wykonaniu i są przepyyyyyszne!!!

  • 30 min

Składniki:

  • - 200 gram mąki przesianej
    - 200 gram brązowego cukru
    - 100 gram margaryny do pieczenia
    - 1 duża kopiasta łyżka masła orzechowego z kawałkami orzeszków
    - 2 jajka
    - 1 łyżeczka proszku do pieczenia
    - 1 łyżeczka sody oczyszczonej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Do kawy Desery Ciastka

Ciastka z masła orzechowego - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę ucieramy z cukrem.
  • 2. Dodajemy jajka i masło orzechowe cały czas miksując.
  • 3. Wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i sodą cały czas miksując.
  • 4. Wykładamy masę łyżką na blachę wyłożoną papierem do pieczenia.
  • 5. Masę trzeba układać dość szeroko od siebie bo ciastka rosną i żeby nie skleiły się.
  • 6. Wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika z termoobiegiem i pieczemy ok. 15 minut aż będą lekko brązowe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować