Ciastka w wiórkach kokosowych

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Ciastka biszkoptowe, nadziewane masą krówkową, w wiórkach kokosowych.
Dobre na wiele okazji, takich jak poczęstunek na spotkaniu czy deserowa przekąska po obiedzie.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Biszkopty okrągłe (jedna paczka)
    Masa krówkowa
    Śmietana kwaśna 12/18%
    Wiórki kokosowe 200g
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka Biszkopty

Ciastka w wiórkach kokosowych - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Pojedyncze biszkopty posmarować masą krówkową i złożyć po dwie sztuki, posmarowaną nawierzchnią do siebie.
    2. Następnie poskładane biszkopty maczać w śmietanie, obtaczając je potem w wiórkach kokosowych.
    3. Ułożyć jedną warstwę ciastek na talerzu i włożyć na 6 godzin do lodówki.

Porady

Pamiętaj by nie kłaść ciastek jedno na drugie, w innym razie mogą się skleić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować