Ciastka Półfrancuskie z Jabłkami

4.49 (181 ocen)

  • 45 min

Łatwo, szybko, smacznie i tanio !!!

  • 45 min

Składniki:

  • 250 g mąki
    250 g margaryny
    250 g twaróg (ja dałam 200g)
    1 szt. jajo
    2 duże jabłka
    cukier puder
    cukier waniliowy
    masło do wysmarowania blachy
Wystaw ocenę:

4.49 (181 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka półfrancuskie z jabłkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ciastka Półfrancuskie z Jabłkami 1. Mąkę przesiać, dodać zmielony ser (ja zgniotłam go dokładnie widelcem) i posiekać z masłem, następnie dodać jajo i zarobić ciasto tak jak na pierogi. Odłożyć w chłodne miejsce minimum na 30 min.
    Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić na ósemki.
    Ciasto rozwałkować na grubość ok.0,5 cm i wykroić szklanką krążki jak na pierogi.
    Na każdy krążek kłaść cząstkę jabłka, złożyć na pół, skleić w rogach i układać w odstępach na blachę wysmarowaną masłem.
    Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200° na zloty kolor.
    Upieczone ciastka już zaraz po wyciągnięciu posypujemy cukrem pudrem wymieszanym z cukrem waniliowym.

Porady

Aby ciasteczka nam się nie otwierały podczas pieczenia należy je mocniej docisnąć!!!!!!!!!!!!!!!!

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować