Ciastka owsiane

5 (200 ocen)

  • 50 min

Pyszna i zdrowa przekąska, ciasteczka bogate w błonnik co ułatwia trawienie. Doskonałe dla dzieci i dbających o linie.

  • 50 min

Składniki:

  • - 1,5 szklanki płatków owsianych
    - 2 łyżki otrębów pszennych
    - 1 szklanka mąki
    - 0,5 szklanki cukru
    - 2 jajka
    - 250g margaryny
    - cynamon
    - szczypta soli
    - 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    - suszone owoce ( rodzynki, śliwki, figi, daktyle, żurawina)
    - orzechy
    - siemię lniane
Wystaw ocenę:

5 (200 ocen)

Zobacz również:

Ciastka

Ciastka owsiane - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Do naczynia wsypujemy suche składniki w tym pokrojone bakalie i orzechy. Dodajemy masło, jajka, dokładnie mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Gdyby masa była za gęsta można dodać 2 łyżki mleka.
  • 2. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia i nakładać uformowane ciasteczka. Piec w temperaturze 180 stopni około 25 min, do zarumienienia.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować