Ciastka na serku

4.5 (195 ocen)

  • 45 min

Szybie i niedrogie ciastka,przypominają w smaku ciastka półfrancuskie.

  • 45 min

Składniki:

  • 1 serek homogenizowany naturalny 150 gram 1 kostka margaryny lub masła 2 szkl mąki tortowej gęsta marmolada lub powidła lukier lub cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

4.5 (195 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Ciastka na serku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzac do temperatury 175C.Zs mąki,serka i miękkiej margaryny zagnieśc ciasto ,starając się zrobic to jak najszybciej.W razie potrzeby podsypac odrobiną mąki .Rozwałkowac na grubośc 0,5 .cm, kroic w kwadraty dowolnej wielkości.Powidła lub marmoladę wyłożyc na "skos".Dwa rogi kwadratu zlepic nad nadzieniem Ciastka ułożyc pana blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,piec ok 20 minut ,aż będą złociste. Ostudzone udekorowac lukrem lub posypac cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować